• 074-220602-4
  • contact@numsab.co.th
  • 17 ซอย 5 ถนนประชายินดี หาดใหญ่ สงขลา 90110

ติดต่อเรา

(ปิด)

กิจกรรมทำแก้เครียดในหน้าฝน Relaxing Activities to do in Rainy season

  1. หน้าแรก
  2. ข่าวสาร
  3. กิจกรรมทำแก้เครียดในหน้าฝน Relaxing Activities to do in Rainy season
image description

“ฝน 8 แดด 4” เป็นนิยามที่คนในภาคใต้เข้าใจกันเป็นอย่างดี เนื่องจากภาคใต้นั้นมีฝนตกยาวนานตลอด 8 เดือน และอีก 4 เดือนที่เหลือ คือ หน้าร้อน ในตอนนี้ที่กำลังจะเข้าสู่ช่วงที่ฝนตกหนัก เราจะพาไปดูกิจกรรมที่เอาไว้ทำแก้เซ็งในยามฝนตก จะมีอะไรบ้างไปดูกันเลย!

“Raining 8 Sunny 4” is the definition of the southern region in Thailand, all local people know it well because there is rainy season 8 months and the rest 4 months are summer. Now we are going to hardly rainy season. So today Numsab would like to show you what activities to do in this season. Let’s see!


1. ดูหนัง เวลาเครียดจากการทำงาน เชื่อว่าสิ่งแรกที่หลายคนทำคงหนีไม่พ้นการเปิดโทรทัศน์ขึ้น หาสื่อบันเทิงต่างๆที่น่าสนใจดู แน่นอนการดูหนังก็เป็นหนึ่งในตัวเลือกที่ดี แต่ก็ควรเลือกหนังที่มีเนื้อหาเบาสมอง ตลกและสนุกสนาน จึงจะช่วยผ่อนคลายความเครียดได้ดีที่สุด

Watching movies, back from work with stress, mostly will turn on a TV and searching for something fun or some interesting movie, comedy or funny movies are help you to relax and calm your stress down.


2. เล่นเกมส์ เดี๋ยวนี้การเล่นเกมส์ไม่ได้ยากเหมือนแต่ก่อนแล้ว ยิ่งในปัจจุบันที่มีเกมส์ออนไลน์บนมือถือเพิ่มขึ้น ทำให้เราสามารถเข้าถึงได้ง่ายและเลือกเกมส์ที่จะมาช่วยผ่อนคลายได้หลายประเภท ทั้งนี้ก็ต้องแบ่งเวลาให้เหมาะสมด้วย เพราะไม่เช่นนั้นอาจส่งผลเสียต่อการทำงานก็เป็นได้

Playing games. Nowadays gaming is not complicated like previously, they are online games on mobile that can reach and select games by category easily, you can play it happily. But time is important, you should separate time to play games clearly because is will be affecting your work sometime.


3. ทำอาหาร ในช่วงกักตัวตอนที่ COVID-19 ระบาดหนัก เราก็อาจจะได้เห็นบทบาทใหม่ๆของเพื่อนเราที่ผันตัวมาเป็นพ่อครัวแม่ครัวกันมากขึ้น ซึ่งเราก็ต้องยอมรับว่าการทำอาหารนั้นเป็นกิจกรรมที่ช่วยลดความเครียดได้ดีมากอย่างหนึ่ง อีกทั้งยังช่วยให้อิ่มท้องได้อีกด้วย

Cooking. In the last quarantine, while COVID-19 out breaking, some of our friends are interested in cooking and being a happy chef. For cooking can reduce stress also make you full and proud of all food you have cooked.


4. วางแพลนเที่ยว ช่วงหน้าฝนในภาคใต้ที่กินเวลายาวนานนี้ แน่นอนการไปเที่ยวในช่วงฝนตกอาจจะไม่ใช่ความคิดที่ดีซักเท่าไหร่ แต่เราสามารถใช้โอกาสนี้ในการเก็บตังค์และวางแผนเที่ยวไปในตัว แค่คิดว่าจะได้ไปเที่ยวแค่นี้ก็สนุกแล้ว

Planning to travel around. This rainy season is so long, go out to travel is not a good choice. But we can spend time planning to travel and saving money instead. Just think to start a trip is the beginning of happiness.


5. ออกกำลังกาย มีการออกกำลังกายมากมายที่สามารถทำในร่มได้ และใช้อุปกรณ์ไม่มาก ยิ่งในปัจจุบันมีแอพพลิเคชั่นที่ช่วยแนะนำการออกกำลังกายมากมาย นอกจากออกกำลังกายจะช่วยคลายเครียดได้แล้ว อากาศตอนฝนตกยังช่วยลดความร้อนได้อีกด้วย เรียกว่าฟินเลยทีเดียว

Exercising, there are exercise activities that can do indoor and use less of the equipment. Furthermore, recently we have a lot of mobile exercise application to guide your exercise plan. Reduce stress by exercise is a good choice and you will feel not so hot because of the rain around.
นี่ก็เป็นส่วนหนึ่งของกิจกรรมไว้ทำในช่วงฝนตก อีกทั้งยังจะช่วยลดความเครียดที่เกิดขึ้นจากงานได้ดีอีกด้วย

There are activities that you can do if you get bored in the rainy season, moreover, all activities can reduce stress from working and help you more relax.